rode-brug3

 
 

De trainer

Mijn naam is Simon van Driel en ik ben sinds 2010 eigenaar en professioneel trainer van Satori-Do. Ik ben een rondreizende artiest en werk dus vanuit huis in Rotterdam-IJsselmonde. Ik ben aangesloten bij NLcoach, de opleider en belangenbehartiger van trainers en coaches in Nederland. Sinds 2018 gecertificeerd Practitioner in Neuro-Linguistic Programming (NLP) bij The Society of Neuro-Linguistic Programming. Ook ben ik opgeleid tot leraar jiu jitsu niveau 3 bij de JBN. Hieronder lees je meer over wie ik ben en waar ik mijn kennis en ervaring heb opgedaan.

Persoonlijke visie en leerweg

 • Intuitief lesgeven, inspelen op de individuele deelnemers.
 • Toegepaste flexibiliteit en aanpassingsvermogen.
 • Intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen.
 • Actief luisteren en objectief begeleiden.

Ik ben geboren in Oud-Beijerland. Sinds 2009 woon ik in Rotterdam-IJsselmonde. Vanaf mijn 10e al enthousiast bezig met Japanse krijgskunsten. Begonnen met judo en al snel een zelfverdedigingscursus gedaan, die ik datzelfde seizoen gewoon nog een keer deed. Toen ik iets ouder was ging ik op Jiu Jitsu bij Sensei Hans Roos. Mijn passie voor deze tak van sport gaf was een sterke basis om mijn persoonlijkheid te laten groeien.
De jaren tussen mijn 16e en 24e heb ik ook nog een paar maanden Nin Jitsu en Taekwondo gedaan om me vervolgens te richten op het Okinawa Kobudo (Japanse wapens). In 2007 en 2009 ben ik daarvoor zelfs naar Okinawa afgereisd om met leraren daar te trainen. Rond datzelfde jaar ben ik me gaan verdiepen in Tai Chi Qigong en later ook Aikido in de style van Kokorodo opgericht door Jan Vermaas.

Tussen 2009 en 2014 heb ik mijzelf verder ontwikkeld als leraar in Jiu Jitsu (JBN Leraar A), Okinawa Kobudo en Aikido. Sinds eind 2014 geef ik ook de Voel Je Sterk training voor Zterk trainingen & advies, waarmee sociale vaardigheden en weerbaarheid aangeleert binnen het onderwijs. Hiervoor ben ik intern opgeleid tot Voel Je Sterk Trainer.

In mijn vorige baan als servicedesk medewerker bij Boskalis heb ik geleerd hoe ik: met luisteren, analyseren, doorvragen, uitleggen en adviseren de mensen moet begeleiden bij hun computer problemen. Ook boze klanten te woord staan en (ITIL-)werkprocessen beheersen & managen waren een onderdeel bij deze taak en later ook in de functie als applicatiebeheerder.
Verder zijn de zelf genoten coaching, trainingen voor persoonlijk leiderschap en het opzetten van mijn eigen onderneming Satori-Do voor mij een bron van kennis en ervaring.

Mijn authenticiteit blijkt bij het inzetten van mijn passie, coachen van mensen en mijn capaciteiten om te kunnen verbinden met het dagelijkse leven. Ook Tai Chi, Kokorodo (met nlp) en ki-trainingen hebben mij geleerd welke handvatten wenselijk zijn om onderstaande thema's te begeleiden:

Stressmanagement:

Door Tai Chi te trainen heb ik geleerd hoe ik deelnemers op een interactieve wijze kan laten ervaren  welke handvatten ze nodig hebben om ontspannen te kunnen werken. Ook gaf Kokorodo mij meer inzicht hoe de rust, de houding en het taalgebruik van deelnemers invloed heeft op het omgaan met stress. Verschillende technieken en handvatten gebruik ik zelf dagelijks om zo mijn taken te managen.

Verandermanagement:

Omgaan met verandering is een bewustwordingsproces welke ik zelf heb doorgemaakt met behulp van Ki-trainingen en door te vergelijken met het effect van weerstand in Japanse krijgskunsten ontstaat bewustzijn.
Mijn ervaring met mindmapping en de (ITIL-)werkprocessen zorgen voor het inzichtelijk krijgen van complexe situaties en kan ik advies geven bij werkprocessen. De recente ontwikkelingen in ITIL methodiek en het zelfonderzoek naar toepassingen van Lean-principes bij Kobudo heeft bevestigd dat ik hier van toegevoegde waarde kan zijn.

Communicatie:

Mijn brede werkervaring heeft mij geleerd hoe verwachtingen, weerstanden, houding (fysiek en mentaal) en taalgebruik invloed hebben op communicatie. De overeenkomsten van vertrouwen en zeker weten in het dagelijkse leven met de Japanse krijgskunsten maakt inzichtelijk hoe keuzes maken ook effect heeft op de communicatie. Vele samenwerkingen zijn hierdoor ontstaan.

Persoonlijke ontwikkeling:

Mijn persoonlijke ervaringen met training en coaching hebben mij geleerd hoe ik doelen moet bereiken. Het weten wat je echt wilt, training Japanse krijgskunsten en het gebruiken van brainstorming met mindmapping kan leiden tot nieuwe ontwikkeling. Door het tonen van persoonlijk leiderschap, zelfvertrouwen en daadkracht heb ik geleerd mensen te trainen om hun doelen te bereiken.

Cursussen:

 • Society of Neuro-Linguistic Programming: Gecertificeerd Practitioner afgerond in 2017-2018.
 • Zterk B.V.: Voel Je Sterk trainer afgerond in 2014-2014. 
 • Essence-training: Essence, Source en Challenge afgerond in 2008-2009.
 • JBN: Jiu Jitsu Leider 2008-2009 succesvol afgerond.
 • JBN: Jiu Jitsu Leraar A 2012-2014 succesvol afgerond.
 • Vermaastrainingen: Kokorodo assisitent-leraar 2012-2013 toegekend.
 • Vermaastrainingen: Trainer persoonlijke vorming

Deelgenomen krijgskunsten:

Voor 1995: Een paar jaar Judo in de jeugdgroep.

1995 – 1997: 2x een algemene zelfverdediging cursus.

1997 – 2002: Jiu Jitsu bij Sportschool Hans Roos.

2001 – 2002: Taekwondo bij T.V. KEUMGANG.

2004 – 2004: Nin Jitsu bij Sportschool Sleeswijk.

2004 tot nu: Jiu Jitsu bij Sportschool Hans Roos.

2006 tot nu: Kobudo bij Shihan Johnny Bernaschewic.

2006 tot nu: Chi Ryu Aiki Jitsu bij Shihan Johnny Bernaschewic.

2008 tot nu: T'ai Chi Qigong bij Fred Remeeus.

2009 tot 2015: Ki-trainingen bij Jan Vermaas.

2009 tot nu: Kokorodo bij Jan Vermaas en vanaf 2015 bij Johan Lodder.

Overige budoactivitetien:

2007: Kobudo training in Okinawa, Japan.

2009: Kobudo training in Okinawa, Japan.

2009 tot nu: Secretaris van Stichting Budo4u.

2012: Instructeur Zekerbewegen bij JBN

Behaalde Dan graden:

2007: 1e dan Nihon Jiu Jitsu bij IMAF.

2007: 1e dan Jiu Jitsu bij JBN.

2012: 2e dan Jiu Jitsu bij JBN.

Deelgenomen toernooien:

2007: Geassisteerd bij NK Jiu Jitsu 2007.

2007: Kobudo Meistershaft te Denemarken.

Zakelijke trainingen

Zakelijk bied Satori-Do maatwerk trainingen en begeleiding aan wat bedrijven gaat helpen hun medewerkers in te zetten op hun kerntaken. Daarvoor wordt hen de handvatten aangereikt aan om ‘ontspannen werken’ en ‘daadkrachtig handelen’ in balans te houden. Met gelijkwaardige ondersteuning vanuit het management, kan dan de kracht van het bedrijf worden uitgestraald die men wenst.

Individuele training

Iedereen verdient een verbeterde kwaliteit van leven en ik kan je helpen hoe dit te bereiken. Door goed te luisteren kan ik de belemmerende overtuigingen herkennen uit jouw verhaal. Ik weet ook hoe we ze kunnen ombuigen tot nieuwe overtuigingen die jou positief steunen. 

Je gaat in een individuele training van 6 weken, stap voor stap leren, hoe je jouw kwaliteit van leven kunt verbeteren.

Sportieve trainingen

Met Satori-Do als krijgskunst leer je gewapende en ongewapende technieken uit krijgskunsten: Kobudo, Jiu Jitsu, Aikido en Tai Chi. Deze sportieve leerweg werkt door fysieke inspanning, mentale ontspanning en een sociaal samenzijn. Met het bewandelen van deze weg ontwikkelt iedereen zich tot een daadkrachtig mens in deze samenleving en is men zich bewust van zijn/haar eigen kracht.

Contact

Simon van Driel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem contact op:
06-45358285 

Online "Ronde tafel"  discord icoon   
(de grootste kans om live met mij te praten heb je 's avonds op dinsdag, donderdag en vrijdag.)

Toepassingen

 • Teambuilding
 • Stressmanagement
 • Verandermanagement
 • Communicatie
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Sportieve training
 • Weerbaarheid