rode-brug3

 
 

Nieuws

Reacties van deelnemers:

 • Precies wat ik zoek; niet te hard en niet te zacht”

 • Ik zie het als een soort mannen-Yoga”

 • Leuk, leerzaam en een lekker ontspannen les”

 • Heerlijk! Even niets moeten”

Een deelnemer vertelde trots dat zij door het beoefenen van Satori-Do sterker in haar schoenen is komen te staan:

“Op mijn werk zeg ik vaker Nee tegen mijn collega's en dat wordt dan zonder tegenreactie geaccepteerd. Dit komt doordat ik Ja zeg tegen mezelf en dus Nee tegen de ander zonder deze te kwetsen. Het gaat dan ten slotte over mij en niet over de ander. Het loslaten van elk oordeel over mijzelf en de ander, wat ik ook nog eens uitstraal met mijn houding. Ik voel me weerbaar doordat ik meer voor mezelf kies en dat motiveert mij elke training te komen. Het is goed zoals het is en dat geeft de rust en daadkracht die ik wens in te zetten.”

Foto Tai Chi bijgewerkt met logo

Deelnemer Tai Chi:
"Ik ervaar de lessen iedere week weer als een rustpunt, het is echt een moment voor mijzelf. We bewegen op onze ademhaling en leren onze (fysieke) grenzen te voelen en te respecteren. Doordat je letterlijk met beide voeten op de grond staat en de oefeningen rustig en met aandacht doet, wordt het vanzelf rustiger in mijn hoofd. Heerlijk om zo ontspannen weer thuis te komen."


Blog voor verbeterde kwaliteit van leven:

Vanaf maart 2017 is Simon van Driel zijn blog gestart om mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. 
De blog gaat voornamelijk over de 101 tips die hij te bieden heeft. Het zijn tips binnen allerlei categorieën zoals;

 • fysieke oefeningen
 • communicatie
 • mentale oefeningen
 • persoonlijke ontwikkeling
 • omgaan met veranderingen
 • etc.

Tijdens de individuele trainingen gebruikt hij veel van deze tips en leert je hoe ze toe te passen in jou leven.
De tips zijn op zichzelf leerzaam, maar met de training erbij ga je ze echt ervaren om zo echte verandering te weeg te brengen.

Bekijk de blogs op Simonvandriel.com en laat daar je e-mailadres achter om de blog te volgen.
Heb je vragen, eigen tips of ervaring te delen laat ze dan ook daar achter.

 Promo A4 individuele training coaching


 

spij

Stichting Peuteropvang IJsselmonde heeft in juli 2013 een team building dag georganiseerd welke in het teken stond van verantwoording nemen en feedback geven.

De training bestond uit zowel een fysiek als een theoretisch deel.

Voor het fysieke deel is Simon van Driel van Satori-Do in gehuurd. Doel was medewerkers leren voelen dat je steviger in je schoenen staat door verantwoording te nemen en het goed geven van feedback.

Het fysieke deel van de dag is als een duidelijke meerwaarde ervaren zowel inhoudelijk als het letterlijk lichamelijk bezig zijn.

SPIJ zal in voor vergelijkbare trainingen in de toekomst mogelijk weer een beroep op Satori-Do doen.

Rob Schilthuis
Directeur


Kennismaken met diverse Oosterse krijgskunsten

KLAASWAAL - Bij Stichting Randori werd vorige week maandag een informatieavond gegeven voor de training Satori-Do; Weerbaarheid en sociale vaardigheden. Simon van Driel is docent persoonlijke vorming en leven in eenheid van Mind & Body en docent Oosterse krijgskunsten. Hij vertelde over hoe sommige kinderen het moeilijk vinden om vriendschappen te sluiten, teruggetrokken- of juist erg aanwezig zijn in hun gedrag juist zoveel baat hebben bij een aantal extra handvatten. Er wordt vaak gesproken over kinderen die snel geplaagd/gepest worden of juist geen grens weten en daardoor anderen kwetsen/pesten, maar hoe help je ze het meest? Een leuke training met zowel sportieve oefeningen als ook een open gesprek is dan zeer geschikt voor hun. Maar ook het kunnen kennismaken met de verschillende krijgskunst is gewoon heel leuk om te ervaren, zo vertelde hij. Op 24 februari start voor de scholen in regio Binnenmaas/Cromstrijen de training Satori-Do en er is nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Simon van Driel kan telefonisch (tel. 0645358285) uitleg geven. Deze training van zessen lessen van een uur worden gegeven op de maandagmiddag in de sportzaal van Stichting Randori (Henry Dunantplein 15, Klaaswaal). Simon heeft de training voor kinderen van groepen 3 tot 8 opgezet, zodat ze veel van elkaar kunnen leren over omgangsvormen en eigen kracht. Spelenderwijs oefeningen doen uit Tai Chi, Aikido en Jiu Jitsu geeft vaak goede resultaten.

deweekkrant


 

Bijeenkomst 12 maart 2012 I Workshop CJB Rijnland

Bij binnenkomst in de Brede School Kaskade in Roelofarendsveen werd al snel duidelijk wie de gastspreker van die avond was. Gekleed in Oosterse vechtsport-outfit (klinkt agressiever dan het eruit zag) was Simon van Driel (van Satori-Do) een opmerkelijke verschijning. Na de koffie met cake zou hij ons mee op pad nemen naar een stukje bewustwording van onze passie van het ondernemen. Ik was erg benieuwd, het thema sprak mij aan. Met 17 "deelnemers" namen we plaats in de recreatieruimte van de school.

De sfeer was goed; er werd aandachtig geluisterd. Naar de gastspreker maar ook naar elkaars persoonlijke verhalen. Simon gaf ons met een aantal vragen stof tot nadenken. Waarom ben je ondernemer geworden? Wat zijn voor jou de geluksmomenten in het werk dat je doet? Dingen die je gemakkelijk vergeet als je druk bent met ondernemen. Goed om er weer eens bewust bij stil te staan!

De kracht van aandacht

Na de eerste kennismaking liet Simon ons ervaren hoeveel kracht en energie je kunt voelen als je je volledig bewust bent van je drijfveren. Dit deed hij aan de hand van Oosterse ontspannings-technieken. Daarna was er een leuke oefening die duidelijk maakte hoe sterk je - ook fysiek - kunt zijn als je gefocust bent. Wat wil ik graag? Waar wil ik naartoe? Hou je je hieraan vast, dan kun je veel overwinnen.

Aan het einde van het "officiële gedeelte" gaf Simon nog een demonstratie van een aantal Oosterse vechtsporten. De combinatie van kracht en rust in zijn bewegingen was mooi om te zien.

Na afloop werd er gezellig nageborreld. En hoe kan het ook anders, de sfeer was ontspannen.

De volgende dag had ik een zakelijk telefoongesprek waar ik best tegenop zag. Vooraf een van de ontspanningsoefeningen gedaan en goed in gedachten genomen wat ik met het gesprek wilde bereiken. Ik merkte dat ik opvallend rustig in het gesprek zat. Wat een netwerkbijeenkomst al niet met je kan doen! Simon, bedankt voor de inspiratievolle avond!

Geralda Kadiks

www.buro1812.nl


Een samenwerking die Satori-Do heeft gecreeerd met een basisschool.

Simon heeft in mijn klas een demonstratie van Kobudo gegeven.
We hadden een project over het land Japan en de kinderen vonden de demonstratie prachtig.
Simon wist de aandacht van de kinderen goed vast te houden. Hij vertelde rustig en probeerde de ze zo goed mogelijk uit te leggen wat hij ging doen. Soms gebruikte hij nog wat te moeilijke woorden maar hij had wel de aandacht van alle kinderen. Tijdens de uitvoering moesten de kinderen stil zijn zodat Simon zich kon concentreren… je kon een speld horen vallen!
 Bij het uitleggen gebruikte hij voorbeelden die de kinderen erg aanspraken en in hun belevingswereld pasten. Ook met kinderenvragen, die soms niet altijd logisch zijn, kon hij goed uit de voeten.
Kortom een leuke, interessante en leerzame demonstratie!

Jorinde van Reeven 
Leerkracht groep 3, Sabina van Egmondschool


De oplossing die ontstaat na gesprekken met Jan Verhagen van Q-bizz Consultancy en Satori-Do als bijdrage bij vraagstukken op meerdere gebieden.

Klik op onderstaande link:

Kwaliteit & veilligheid zijn vaak valkuilen

Zakelijke trainingen

Zakelijk bied Satori-Do maatwerk trainingen en begeleiding aan wat bedrijven gaat helpen hun medewerkers in te zetten op hun kerntaken. Daarvoor wordt hen de handvatten aangereikt aan om ‘ontspannen werken’ en ‘daadkrachtig handelen’ in balans te houden. Met gelijkwaardige ondersteuning vanuit het management, kan dan de kracht van het bedrijf worden uitgestraald die men wenst.

Individuele training

Iedereen verdient een verbeterde kwaliteit van leven en ik kan je helpen hoe dit te bereiken. Door goed te luisteren kan ik de belemmerende overtuigingen herkennen uit jouw verhaal. Ik weet ook hoe we ze kunnen ombuigen tot nieuwe overtuigingen die jou positief steunen. 

Je gaat in een individuele training van 6 weken, stap voor stap leren, hoe je jouw kwaliteit van leven kunt verbeteren.

Sportieve trainingen

Met Satori-Do als krijgskunst leer je gewapende en ongewapende technieken uit krijgskunsten: Kobudo, Jiu Jitsu, Aikido en Tai Chi. Deze sportieve leerweg werkt door fysieke inspanning, mentale ontspanning en een sociaal samenzijn. Met het bewandelen van deze weg ontwikkelt iedereen zich tot een daadkrachtig mens in deze samenleving en is men zich bewust van zijn/haar eigen kracht.

Contact

Simon van Driel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem contact op:
06-45358285 

Online "Ronde tafel"  discord icoon   
(de grootste kans om live met mij te praten heb je 's avonds op dinsdag, donderdag en vrijdag.)

Toepassingen

 • Teambuilding
 • Stressmanagement
 • Verandermanagement
 • Communicatie
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Sportieve training
 • Weerbaarheid