rode-brug3

 
 

Tai Chi

Deze training is gericht op het op gang brengen van een bewustwordingsproces op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Het doel is verbeteren van lichaamshouding, concentratie, leervermogen en sportprestaties. Verbetering van het algemeen welbevinden kan zo ook leiden tot vermindering van spanning gerelateerde gezondheidsklachten.
Dit wordt bereikt door het activeren van Chi-/Ki energie, het gebruik maken van bewuste buikademhaling en het ontwikkelen van lenigheid van de spieren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Qigong en Kokorodo oefeningen.

Wat is Qigong?
Samengevat is Qigong een trainingsmethode om de Qi in en buiten het lichaam op te wekken, te voelen, te veranderen en te sturen. Door middel van Tai Chi Qigong oefeningen kunt u dit leren ervaren.

Het woord Qigong (Chi Kung) bestaat uit twee Chinese karakters: Qi en Gong.

  • Het karakter Qi bestaat zelf ook uit twee karakters: waterdamp en rijst. Het universum is opgebouwd uit Qi die de energetische bouwsteen is. Deze Qi verandert voortdurend van een onzichtbare en vormeloze substantie (waterdamp) in de Qi die een vorm heeft en zichtbaar is (rijst). Via deze energetische bouwstenen zijn wij met elkaar en met het hele universum verbonden.
  • Het karakter Gong staat voor energie/tijd. Door energie en tijd te steken in het oefenen van vaardigheden ontstaat ontwikkeling op het gebied waar je je op richt.

Wat is Kokorodo?
Leer hoe je Ki (Japans voor levensenergie) in alle situaties kunt gebruiken. Niet de dingen die je overkomen bepalen je leven, maar de manier waarop je ermee omgaat. Doordat je zelf zacht blijft, open staat voor anderen en je Ki kan laten stromen, kun je op een trotse en gemakkelijke wijze moeilijke situaties aangaan. Grondlegger van Kokorodo is Jan Vermaas, quote: “Kokorodo is geen krijgskunst, maar het is de kunst van het krijgen.” Enkele vormen van Kokorodo zullen we in de trainingen meenemen.

Sportieve trainingen in het onderwijs worden gegeven via Zterk trainingen en advies; Zterkactiviteiten.nl

Zakelijke trainingen

Zakelijk bied Satori-Do maatwerk trainingen en begeleiding aan wat bedrijven gaat helpen hun medewerkers in te zetten op hun kerntaken. Daarvoor wordt hen de handvatten aangereikt aan om ‘ontspannen werken’ en ‘daadkrachtig handelen’ in balans te houden. Met gelijkwaardige ondersteuning vanuit het management, kan dan de kracht van het bedrijf worden uitgestraald die men wenst.

Individuele training

Iedereen verdient een verbeterde kwaliteit van leven en ik kan je helpen hoe dit te bereiken. Door goed te luisteren kan ik de belemmerende overtuigingen herkennen uit jouw verhaal. Ik weet ook hoe we ze kunnen ombuigen tot nieuwe overtuigingen die jou positief steunen. 

Je gaat in een individuele training van 6 weken, stap voor stap leren, hoe je jouw kwaliteit van leven kunt verbeteren.

Sportieve trainingen

Met Satori-Do als krijgskunst leer je gewapende en ongewapende technieken uit krijgskunsten: Kobudo, Jiu Jitsu, Aikido en Tai Chi. Deze sportieve leerweg werkt door fysieke inspanning, mentale ontspanning en een sociaal samenzijn. Met het bewandelen van deze weg ontwikkelt iedereen zich tot een daadkrachtig mens in deze samenleving en is men zich bewust van zijn/haar eigen kracht.

Contact

Simon van Driel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem contact op:
06-45358285 

Online "Ronde tafel"  discord icoon   
(de grootste kans om live met mij te praten heb je 's avonds op dinsdag, donderdag en vrijdag.)

Toepassingen

  • Teambuilding
  • Stressmanagement
  • Verandermanagement
  • Communicatie
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Sportieve training
  • Weerbaarheid